VÄSTERGÅRD

SAARISTON RENGASTIE 2018

Pyörämatka maankuulua Saariston Rengastietä pitkin Turun saaristossa. Matka alkaa puolen päivän aikaan Nauvosta (vaihtoehtoisesti Turusta) josta yhteysalus m/s Östern vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 140 km. Tiet ovat pääosin päällystettyjä mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia.

Nauvoon on Turusta päivittäin useita linja-auto yhteyksiä. Nauvoon on myös helppo tulla omalla autolla.

Päivä 1. Nauvo - Naantali, 40 km
Tervetuloa Nauvoon matkanne lähtöpisteeseen. Matka alkaa pyöräillen Nauvon kirkonkylän vilkkaaseen vierasvenesatamaan mistä yhteysalus vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Majoitus monipuolisessa lomakeskuksessa tai perinteitä huokuvalla maatilalla, oman valintanne mukaan.

Päivä 2. Naantali - Kustavi, 50 km
Aamiaisen jälkeen jatkatte matkanne Velkualle ja siitä yhteysaluksella eteenpäin kohti Taivassaloa. Varsinkin aamupäivällä maasto on ajoittain mäkistä. Majoitus on Kustavissa vierasvenesataman kupeessa.

Päivä 3. Kustavi - Houtskari, 28 km
Päivä alkaa lauttamatkalle Kustavista Iniön saarelle josta matka atka jatkkuu hiljaisia teitä läpi Iniön. Mikäli teidän tekee mieli jalotella luontopolku johtaa ylös kallioille mistä on mahtavat näkymät yli Saaristomeren. Yhteysalus Antonia vie teidät edelleen Mossalaan, Houtskariin. Matka jatkuu Hyppeisten kylään missä on seuraava majoittuminen. Poikkeaminen matkan varrella kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä.

Päivä 4. Houtskari - Nauvo, 45 km
Aamulla matka jatkuu pyöräillen ja lautalla Korppoon saarelle ja sieltä edelleen Nauvon lautalle. Täältä pyöräilette pääosin vähäliikenteistä soratietä pitkin Nauvon kirkonkylälle. Päivänpäätteeksi teitä odottaa maistuva illallinen majapaikassanne.

Ripauksen yleillisyyttä saatte valitsemalla sähköavusteiset pyörät ja/tai matkatavaranne kuljetuksen majapaikasta toiseen, jolloin pyöräily on entisestä hauskempaa ja kevyempää.

Saariston rengastie, hinnasto

Hinta/ henkilö
560,00 €
Sähköpyörän lisämaksu
80,00 €
Hinta/ henkilö omalla pyörällä
460,00 €
Yhden hengen huone lisä
120,00 €
Matkalaukkujen kuljetus/ henk.
175,00 €
Lisäyö/ henkilö
75,00 €

Hinta sisältää reittiselostuksen karttoineen, polkupyörän laukkuineen, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen, saunavuoron Houtskarissa, illallisen viimeisenä päivänä sekä tarvittaessa pysäköintipaikan Nauvossa.

Laukunkuljetus on saatavissa maanantai lähdöille, ei kesäkuun 4 ja 25, heinäkuu 16 sekä elokuu 20 päivä ja erikseen ryhmille.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin kesäkautena 1.6. - 28.8.

VARAA MATKA!