VÄSTERGÅRD

SAARISTON RENGASTIE

Pyörämatka maankuulua Saariston Rengastietä pitkin Turun saaristossa. Matka alkaa puolen päivän aikaan Nauvosta (vaihtoehtoisesti Turusta) josta yhteysalus m/s Östern vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 140 km. Tiet ovat pääosin päällystettyjä mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia.

Nauvoon on Turusta päivittäin useita linja-auto yhteyksiä. Nauvoon on myös helppo tulla omalla autolla.

Päivä 1. Nauvo - Naantali, 40 km
Tervetuloa Nauvoon matkanne lähtöpisteeseen. Matka alkaa pyöräillen Nauvon kirkonkylän vilkkaaseen vierasvenesatamaan mistä yhteysalus vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Majoitus löytyy Naantalin monipuolisesta tarjonnasta, esim Kultaranta Resort tai perinteitä huokuvalta Taattisten Tilalta, oman valintanne mukaan.

Päivä 2. Naantali - Kustavi, 50 km
Aamiaisen jälkeen jatkatte matkanne Velkualle ja siitä yhteysaluksella eteenpäin kohti Taivassaloa. Varsinkin aamupäivällä maasto on ajoittain mäkistä. Suositeltava majoitus Kustavissa on Peterzen Boathouse, lähellä Kustavin käsityökylää ja Iniön lauttarantaa.

Päivä 3. Kustavi - Houtskari, 28 km
Päivä alkaa lauttamatkalle Iniön saarelle josta matka atka jatkkuu hiljaisia teitä läpi Iniön. Mikäli teidän tekee mieli jalotella luontopolku johtaa ylös kallioille mistä on mahtavat näkymät yli Saaristomeren. Yhteysalus Antonia vie teidät edelleen Mossalaan, Houtskariin. Matka jatkuu Hyppeisten kylään missä on seuraava majoittuminen, Hyppeisten majatalo. Poikkeaminen matkan varrella kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä.

Päivä 4. Houtskari - Nauvo, 45 km
Aamulla matka jatkuu pyöräillen ja lautalla Korppoon saarelle ja sieltä edelleen Nauvon lautalle. Täältä pyöräilette pääosin vähäliikenteistä soratietä pitkin Nauvon kirkonkylälle. Majoitusvaihtoehdot B&B Västergår tai Hotel Stallbacken.

Ripauksen yleillisyyttä saatte valitsemalla sähköavusteiset pyörät.

 

Reitti ajettavissa päivittäin kesäkautena 1.6. - 28.8.