VÄSTERGÅRD

SAARISTON RENGASTIE, TURKU 2018.

Saariston Rengastie on ymmärrettävästi yksi Suomen suositumpia pyöräilyreittijä. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 220 km. Tiet ovat pääosin päällystettyjä mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia.

Päivä 1. Turku - Naantali 20 km
Tervetuloa Turkuun mistä pyöräilymatkanne alkaa. Aloitatte Aura jokea pitkin kohti Turun linnaa ja sieltä eteenpäin viehättävään kesäkaupunkiin Naantaliin. Kultarannan puisto on iltapäivisin avoinna yleisölle. Yöpyminen joko nykyaikaisessa lomakeskuksessa tai perinteitä vaalimalla maatilalla oman valintanne mukaan.

Päivä 2. Naantali - Kustavi 50 km
Aamiaisen jälkeen jatkatte matkanne Velkualle ja sieltä eteenpäin yhteysaluksella kohti Taivassaloa. Varsinkin aamupäivällä maasto on ajoittain mäkistä. Majoitus on Kustavissa vierassataman kupeessa.

Päivä 3. Kustavi - Korppoo 42 km
Päivä alkaa lauttamatkalle Iniön saarrelle. Matka seuraa hiljaisia teitä läpi Iniön. Mikäli teidän tekee mieli jalotella luontopolku johtaa kallioille mistä on mahtavat näkymät yli Saaristomeren. Yhteysalus Antonia vie teidät Houtskariin. Poikkeaminen kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä. Päivän viimeinen lautta vie teidät Korppoon saarelle. Majoittumien on saaren eteläkärjessä meren äärrellä.

Päivä 4. Houtskari - Nauvo 40 km
Aamiaisen jälkeen poljette Korppoon kirkonkylän kautta ja edelleen Nauvon lautalle. Matka jatkuu pääosin vähäliikenteistä soratietä pitkin Nauvon kirkonkylälle. Päivän päätteeksi teitä odottaa maistuva illallinen Västergårdissa mahdollisten kanssapyöräiliöiden mukavassa seurassa.

Päivä 5. Nauvo - Turku 50 km
Viimeisenä päivän pyöräillette, pääosin pyöräteitä pitkin Paraisten ja Kaarinan kautta takaisin Turkuun. Nauttikaa vielä illasta Turussa varaamalla yösija Turusta.

Ripauksen yleillisyyttä saatte valitsemalla sähköavusteiset pyörät ja/tai matkatavaranne kuljetuksen majapaikasta toiseen, jolloin pyöräily on entisestä hauskempaa ja kevyempää.

Saariston rengastie Turusta, hinnasto

Hinta/ henkilö
610,00 €
Sähköpyrän lisämaksu
90,00 €
Hinta/ henkilö omalla pyörällä
470,00 €
Yhden hengen huone lisä
120,00 €
Lisäyö Turussa *** hotelli
55,00 €
Matkalaukkujen kuljetus/ henk.
195,00 €

Hinta sisältää reittiselostuksen karttoineen, polkupyörän laukkuineen, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen, saunavuoron Houtskarissa sekä illallisen Nauvossa.

Matkalaukkujen kuljetuspalvelu on saatavissa maanantai lähdöille sekä ryhmille.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin kesäkautena 1.6. - 28.8.

VARAA MATKA!